Veel Gestelde Vragen

Glutenvrij

Waarom glutenvrij eten?

  • U heeft een allergie of intolerantie voor gluten, een eiwit dat voorkomt in tarwe, gerst, rogge en andere granen. Deze mensen moeten gluten vermijden om allergische reacties of gastro-intestinale symptomen te voorkomen.
  • Coeliakie is een auto-immuunziekte die schade aan de dunne darm veroorzaakt als reactie op de consumptie van gluten. Mensen met deze aandoening moeten een strikt glutenvrij dieet volgen om schade aan hun darmen te voorkomen.
  • Je kiest er eenvoudigweg voor om gezonde glutenvrije producten te eten om persoonlijke redenen, zoals om af te vallen of de algehele gezondheid te verbeteren, zelfs als ze geen glutenallergie of -intolerantie hebben.

Is glutenvrij eten een risico?

In ieder geval is er geen risico verbonden aan het volgen van een glutenvrij dieet, zelfs als je niet ziek bent. Het blijft belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Dit zal geen tekortkomingen veroorzaken. Dit zal leiden tot een gezonder dieet omdat gluten zeer aanwezig zijn in bewerkte voedingsmiddelen waar het als bindmiddel wordt gebruikt. Gluten is een elastisch eiwit dat het deeg zijn kleverige, elastische textuur geeft. Wanneer het deeg wordt gemengd, zetten de gluten uit en vormen een vezelachtige structuur die de kooldioxide vasthoudt die wordt geproduceerd tijdens de fermentatie en het bakken.

Welke granen bevatten gluten?

  • Tarwe : Alle tarwevariëteiten, inclusief durum, zacht, kamut en spelt, bevatten gluten.
  • Gerst : Gerst bevat ook gluten en wordt vaak gebruikt bij het maken van bier.
  • Rogge : Rogge is een ander graan dat gluten bevat en vaak wordt gebruikt bij het maken van roggebrood en ander gebak.
  • Triticale : Triticale is een hybride van tarwe en rogge en bevat daarom ook gluten.
  • Spelt : Hoewel sommige mensen spelt als een glutenvrij alternatief voor tarwe beschouwen, bevat het ook gluten en kan het problemen veroorzaken voor mensen met allergieën, intoleranties of gevoeligheid voor gluten.

Het is belangrijk op te merken dat gluten ook voorkomen in veel bewerkte voedingsmiddelen, zoals pasta, brood, koekjes, ontbijtgranen, energierepen en ander gebak. Het is daarom belangrijk om de etiketten van levensmiddelen zorgvuldig te lezen om er zeker van te zijn dat ze geen gluten bevatten als u allergisch, intolerant of gevoelig bent voor dit eiwit.

Wat is het verschil tussen zuurdesem en gist?

Gist is een snel en effectief rijsmiddel dat meestal wordt gemaakt van in het laboratorium gekweekte gist. Het wordt aan het deeg toegevoegd om het snel te laten rijzen.

Zuurdesem daarentegen is een mengsel van bloem en water dat op natuurlijke wijze is gefermenteerd met wilde bacteriën en gisten die in het milieu voorkomen. Zuurdesem voegt smaak en vochtige textuur toe aan het brood.

Kwaliteit

Zijn onze producten gebaseerd op GGO's?

Geen van onze producten bevat genetisch gemodificeerde ingrediënten of ingrediënten die zijn afgeleid van genetisch gemodificeerde producten. (EU 1829/2003 en 1830/2003)

Zijn onze producten geïoniseerd?

Onze producten zijn niet behandeld met ioniserende straling.

Heeft u een biologische certificering?

Ja nee, we hebben deze certificering in overeenstemming met EU-regelgeving 834/2007 & 889/2008 en daaropvolgende wijzigingen

Wat is de EU 834/207-verordening?

Deze verordening bevat de basisbepalingen voor de duurzame ontwikkeling van de biologische productie en waarborgt tegelijkertijd de goede werking van de interne markt, garandeert eerlijke concurrentie, schenkt vertrouwen aan de consumenten en beschermt hun belangen.

Zijn jullie meelsoorten gecertificeerd glutenvrij?

Ja, al onze meelsoorten en ingrediënten zijn gecertificeerd glutenvrij.

Zijn al jullie producten glutenvrij?

Ja, al onze producten zijn gecertificeerd glutenvrij.

Kunt u uw producten invriezen?

So' Bake It-broden kunnen in hun originele verpakking in hun geheel of in plakjes tot 3 maanden worden ingevroren.

Wij raden u aan om onze gesneden producten te ontdooien met een broodrooster en geheel in uw oven.

U kunt onze taarten, taarten en koekjes ook 2 maanden invriezen in een diepvrieszak of luchtdichte doos.

Wij adviseren u om ze een paar uur in de open lucht te ontdooien en vervolgens gedurende 10 tot 20 minuten in een oven op 170° C (thermostaat 7) te laten garen, terwijl u de bereiding in de gaten houdt.

Producten die room bevatten, kunnen niet worden ingevroren .

Gebruik je soja, sesam, maïs en pinda's?

We gebruiken nooit soja en alleen maïs in pizzadeeg. In onze werkplaats wordt niet gewerkt met sesam of pinda's.

Zijn de broden gesneden?

De broden zijn lastig te snijden voordat uw pakket wordt verzonden, omdat ze nog te vers zijn om te snijden. Ze worden perfect gesneden als je je pakket de volgende dag ontvangt. Voor ons gistbrood is het mogelijk om 12 tot 15 sneetjes te maken en voor ons zuurdesembrood 15 tot 20 sneetjes.

Als u ze echter wilt invriezen, raden we u aan ze in plakjes te snijden, zodat u ze gemakkelijk kunt gebruiken.

Verpakking

Hoe zorg jij voor je verpakking?

De verpakkingen die voor onze producten worden gebruikt, voldoen aan de EU-regelgeving 1935/2004 & 10/2011. Onze broodverpakkingen zijn composteerbaar en biologisch afbreekbaar. (Compy-patent – ​​Ace Packaging)

Wat is de verpakkingsverordening EU 1935/2004?

Deze verordening heeft tot doel de efficiënte werking van de interne markt te garanderen met betrekking tot het in de handel brengen van materialen en voorwerpen die bedoeld zijn om direct of indirect met levensmiddelen in contact te komen, en tegelijkertijd de basis te bieden voor het waarborgen van een hoog beschermingsniveau van de menselijke gezondheid en de consumentenbelangen.

Hoe bewaart u brood en gebak?

Onze broden zijn 5 tot 7 dagen houdbaar op een koele, droge plaats in de originele verpakking.

Taarten zijn 5 tot 7 dagen houdbaar op een koele, droge plaats in de originele verpakking.

Onze koekjes zijn 3 tot 6 maanden houdbaar op een koele, droge plaats in de originele verpakking. Bewaar de koekjes na opening in een luchtdichte verpakking.

Onze koekjes zijn 4 tot 7 dagen houdbaar op een koele, droge plaats in de originele verpakking.

Onze taarten zijn 5 tot 7 dagen houdbaar op een koele, droge plaats in de originele verpakking.

Onze bloemmixen zijn in de originele verpakking op een koele, droge plaats 6 tot 18 maanden houdbaar. Sluit uw pakket na opening goed af.

Brood bewaren als het warm is?

Bewaar onze glutenvrije broden tijdens warme periodes op een koele, droge plaats, uit de buurt van hitte, en laat ze niet in een gesloten kast of zonder luchtdichte verpakking achter. Zo behoud je de frisheid en textuur zodat je er optimaal van kunt genieten!